0 votes
by (886k points)

wat te doen tegen misselijkheid 

Wat helpt tegen misselijkheid? Enkele tips tegen misselijkheid:

Tip 1.Kauwen op gember

Gember: de één vindt het heerlijk, de ander ‘drie keer niks’. Maar bij misselijkheid (door wagenziekte bijvoorbeeld) helpt gember wel degelijk. Dit komt doordat gember de stof gingerol bevat. Deze zorgt ervoor dat het signaal tussen de maag en het ‘braakcentrum’ in de hersenen tijdelijk geblokkeerd wordt. Mocht je gember echt niet lekker vinden: alleen het kauwen op verse gember helpt al!

Tip 2. Sterke geuren vermijden

Zuurkool met worst of een vleugje parfum van de buurvrouw? Bij misselijkheid is elke geur er één te veel. Vermijd sterke geuren van bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, koffie en gebraden vlees. Leuk feitje: hoe sterker de geur van voedsel is, hoe minder eetlust je hebt. Nederlands onderzoek toont aan dat men kleinere happen neemt van sterk ruikend voedsel (reden: dan komt er minder aroma vrij). Dat is ook nog eens goed voor de lijn!

  

 

Tip 3. Licht verteerbaar voedsel eten

Wat te doen tegen misselijkheid? Do’s: vaak water drinken (1 slok om de 5 à 10 minuten). Gaat het al iets beter? Probeer wat licht verteerbaar voedsel te eten, zoals crackers, bouillon of geroosterd brood. Dit helpt zeker in geval van voedselvergiftiging. Ook aanraders: kamillethee en muntthee. Don’ts: grote hoeveelheden eten en alcohol of koffie drinken.

Tip 4. Even rustig aan doen

Het spreekt voor zich, maar ga geen kilometers maken wanneer je misselijk bent. Ook al moet er gewerkt of gesport worden. Ga rustig rechtop zitten en ontspan. Afrader: gaan liggen. Als je gaat liggen, dan neemt de misselijkheid alleen maar toe.

Tip 5. Probeer een augurk

Zwangere vrouwen hebben vaak trek in augurken. Maar niet zonder reden! Augurken helpen tegen misselijkheid. Dat komt door het zuur dat erin zit. Het helpt ook om een vette maaltijd sneller te verteren (het zuur in een augurk breekt het vet af). Wel goed om te weten: ben je misselijk vanwege een voedselvergiftiging, dan wordt het eten van augurken afgeraden.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Probeer voldoende te drinken.

  1. Eet en drink traag en niet te veel in een keer.
  2. Een tekort aan vocht verergert de misselijkheid. ...
  3. Drink niet bij de maaltijden, maar ervoor of erna.
  4. Drink liever geen vruchtensappen (die zijn vaak te zuur voor de maag) of verdun ze met wat water. ...
  5. Alcoholische dranken vermijdt u beter.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 12, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
...