0 votes
by (886k points)

welke voetballer verdient het meest De voetbalwereld is altijd een lucratieve business geweest, met salarissen en transfersommen die van jaar tot jaar stijgen. Nu de grootste spelers enorme salarissen verdienen, is het interessant om te onderzoeken welke voetballer het hoogst betaald wordt. Het is gemakkelijk om aan te nemen dat enkele van de grootste namen in het spel, zoals Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, het meest verdienen, maar is dat noodzakelijkerwijs het geval? In deze blogpost gaan we na welke voetballer momenteel het meest verdient, en bespreken we de factoren die hun salaris beïnvloeden en de veranderingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. We onderzoeken ook eventuele verschillen in het salaris van mannelijke en vrouwelijke voetballers. Met de gegevens die we hebben verzameld, hopen we een beter inzicht te krijgen in de best verdienende voetballers wereldwijd en te ontdekken wie de best betaalde voetballer aller tijden is.

1. Lionel Messi - Barcelona

Lionel Messi is een van de best betaalde voetballers ter wereld en zijn salaris bij Barcelona bedraagt naar verluidt ongeveer 500.000 dollar per week. Naar schatting verdient hij meer dan 120 miljoen dollar per jaar met zijn gecombineerde salarissen, bonussen en endorsements. Messi is sinds 2004 bij Barcelona en is sinds 2018 aanvoerder van het team. Hij heeft 10 La Liga titels, zes Copa del Reys, drie Champions League titels en vier Club World Cups gewonnen met de Spaanse reuzen. Hij heeft ook vijf keer de Ballon d'Or gewonnen en is daarmee de meest gedecoreerde voetballer in de geschiedenis.

2. Cristiano Ronaldo - Juventus

Cristiano Ronaldo is een van de bekendste voetballers ter wereld en het is geen verrassing dat hij het op een na hoogste salaris onder voetballers verdient. De Portugese ster staat momenteel onder contract bij Juventus en ontvangt een verbluffende € 31 miljoen per jaar, na belasting. Dat is een indrukwekkend bedrag, zeker als je bedenkt dat Ronaldo al ver in de 30 is. Ronaldo blijft bewijzen dat hij nog steeds een van de beste spelers ter wereld is, waardoor hij voor elk team een waardevolle aanwinst is.

3. Neymar Jr. - Paris Saint-Germain

Neymar Jr., de Braziliaanse superster, verdient een gemeld jaarsalaris van 78 miljoen dollar bij Paris Saint-Germain. Daarmee is hij de op twee na best betaalde voetballer ter wereld. Neymars salaris bestaat uit zijn basissalaris, bonussen en endorsements. Zijn sponsordeals met Nike, Red Bull, Beats by Dre, Mastercard en Gillette worden geschat op een gezamenlijke waarde van 36 miljoen dollar. Hij is ook de meest gevolgde voetballer op Instagram, met meer dan 177 miljoen volgers.

4. Kylian Mbappé - Paris Saint-Germain

De op drie na best betaalde voetballer ter wereld is Kylian Mbappe, die speelt voor het team van Paris Saint-Germain (PSG) in Frankrijk. De 22-jarige heeft een vijfjarig contract bij de Franse club en verdient een salaris van ruim 30 miljoen dollar per jaar. Mbappe wordt beschouwd als een van de beste spelers ter wereld, en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de 2018 FIFA World Cup Golden Ball en de 2017 Golden Boy award. Hij is de jongste speler die honderd doelpunten in de Franse competitie heeft gemaakt en is onlangs getekend door het duurste team ter wereld, Paris Saint-Germain.

5. Andrés Iniesta - Vissel Kobe

5. Andres Iniesta - Vissel Kobe. Andres Iniesta is vanaf 2021 de vijfde grootverdiener in het voetbal. Hij verdient een gemeld salaris van €20 miljoen bij Vissel Kobe, waarbij zijn contract naar verluidt loopt tot eind 2020. Iniesta heeft een succesvolle carrière gehad bij Barcelona, waar hij negen La Liga titels, vier Champions League titels en één FIFA Club World Cup won. Zijn succes bij Vissel Kobe is bescheidener geweest, waarbij het team in 2020 als vierde eindigde in de J1 League.

Concluderend is het duidelijk dat de topvoetballers ter wereld tot de best betaalde sporters behoren. Lionel Messi is momenteel de best betaalde voetballer ter wereld, die alleen al in 2020 maar liefst 126 miljoen dollar verdient. Hij wordt gevolgd door Cristiano Ronaldo en Neymar, die beiden meer dan 100 miljoen dollar verdienden. Met de combinatie van ongelooflijke salarissen, bonussen en endorsements behoren deze spelers echt tot de best betaalde sporters ter wereld.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

welke voetballer verdient het meest

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...