0 votes
by (886k points)

welke chocoladeletter wordt het meest verkocht De letter M is veruit de meest verkochte chocoladeletter, omdat hij niet alleen geschikt is voor Maaikes, Maxen, enzovoort, maar ook voor alle moeders. Alleen al bij Verkade zorgt de M voor 14% van de miljoenenproductie. Ook de S ('Sinterklaas') en de P ('Piet', 'papa') doen het goed. Noch Verkade noch Droste heeft de Q, de U, de X, de Y en de Z in het assortiment. Die voorletters komen volgens hen te weinig voor. De Sint kan voor alle Quentins, Ursula's, Xanders, Yvonnes en Zoë's nog wel terecht bij Albert Heijn, die als een van de weinige winkels álle letters verkoopt.

De populariteit van chocoladeletters is aan mode onderhevig. In de jaren vijftig werd de J nog het best verkocht en dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk; we zagen twee weken geleden al dat er destijds heel veel mensen Jan, Johannes en Johanna heetten.
Uit een artikel van Parool-journalist Hans Hoekstra (14 november 1998) blijkt verder dat de kwetsbaarste letters de K, de L en de T zijn. De stokken van die drie letters zitten slechts aan één punt vast, en volgens Droste breken ze daardoor snel af.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 12, 2023 by admin (886k points)
...