0 votes
by (823k points)

naar welke griekse stad is de krent vernoemd Ik ben erg blij om weer terug te keren, in de reeks van het beantwoorden van vragen en vragen met betrekking tot puzzels en algemene vragen, hier vindt u het antwoord dat u zoekt, en u vindt er geen antwoord op, om de vraag nu te beantwoorden:

De krent is een gedroogde, pitloze druif van een druivenras dat zeer kleine vruchten geeft, de Vitis vinifera 'Korinthiaka'. De vergelijkbare sultaninerozijn wordt gemaakt van Vitis vinifera 'Apyrena'.

De naam is afkomstig van het Franse woord raisin de Corinthe, wat weer afkomstig is van de Griekse stad Korinthe.[1] De naam is dus een geoniem. De krent is in Europa te vinden in Griekenland en op Siciliƫ.

De kleur van de krent varieert van bruinachtig tot diep donkerblauw. Hoe donkerder de kleur des te zoeter de krent is. De krent lijkt veel op een rozijn en wordt daar nog al eens mee verward, maar de rozijn is afkomstig van andere druivenrassen met grotere vruchten. Het werkwoord "krenten" wordt gebruikt voor een uitdunningsmethode van druiventrossen.

De vruchten van het krentenboompje werden vroeger ook als krenten gebruikt. De verse vruchten worden veel door vogels gegeten, maar het zijn juist de verdorde exemplaren die blijven hangen die zoet naar de echte krenten smaken.

Als je een andere vraag of algemene vraag hebt, voeg deze dan toe

1 Answer

0 votes
by (823k points)
 
Best answer
De naam is afkomstig van het Franse woord raisin de Corinthe, wat weer afkomstig is van de Griekse stad Korinthe.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
asked Feb 12 by admin (823k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 11 by admin (823k points)
0 votes
1 answer
...