0 votes
by (823k points)

welke cocktail met tomatensap en wodka is vernoemd naar een engelse koningin  ,De cocktail met tomatensap en wodka die vernoemd is naar een Engelse koningin is de "Bloody Mary". Hoewel er veel legendes en verhalen zijn over de oorsprong van de naam, wordt een populaire (maar niet noodzakelijk historisch accurate) theorie gesuggereerd dat de naam verwijst naar Koningin Mary I van Engeland, die de bijnaam "Bloody Mary" had vanwege haar vervolging van protestanten. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat de exacte oorsprong van de naam van deze cocktail nog steeds onderwerp van discussie is en niet definitief aan Koningin Mary I kan worden gekoppeld.

  welke cocktail met tomatensap en wodka is vernoemd naar een engelse koningin


het antwoord:
 

Bloody Mary


 

De cocktail met tomatensap en wodka die is vernoemd naar een Engelse koningin is de Bloody Mary. Deze cocktail is gemaakt van tomatensap, wodka, Worcestershiresaus, Tabascosaus, citroensap, zout en peper. De cocktail is vernoemd naar Mary Tudor, die van 1553 tot 1558 koningin van Engeland was. Mary Tudor was bekend om haar bloedige onderdrukking van protestanten, en de cocktail werd naar haar vernoemd omdat hij een rode kleur heeft, net als het bloed van de protestanten die ze liet executeren.

De Bloody Mary is een populaire cocktail in veel landen, en wordt vaak gedronken als ontbijtcocktail. De cocktail is ook een favoriet van veel beroemdheden, waaronder Ernest Hemingway, Winston Churchill en John F. Kennedy.

Hier is een recept voor een Bloody Mary:

4 ons tomatensap

2 ons wodka

1 eetlepel Worcestershiresaus

1 theelepel Tabascosaus

1 eetlepel citroensap

1/2 theelepel zout

1/4 theelepel peper

Meng alle ingrediƫnten in een shaker met ijs. Schud goed en zeef in een glas met ijs. Garneer met een schijfje citroen, een takje selderij of een gepelde krabsteek.

1 Answer

0 votes
by (823k points)

Een bloody mary is een gemixte drank, hoofdzakelijk bestaand uit tomatensap en wodka. Een extra luxe mix bevat ook limoensap. Voor de smaak worden vaak nog ...

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
asked Feb 12 by admin (823k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 11 by admin (823k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 20, 2022 by admin (823k points)
...