0 votes
by (886k points)

Het antwoord op de puzzel is Mars.

Mars was de Romeinse god van de oorlog en werd geassocieerd met mannelijkheid, kracht en bescherming. De maand maart, die traditioneel de eerste maand van het jaar was in de Romeinse kalender, is naar hem vernoemd.

Er zijn verschillende redenen waarom maart naar Mars is vernoemd:

  • De begintijd van het oorlogsseizoen: In de Romeinse Republiek begon het oorlogsseizoen vaak in maart. Door de maand naar Mars te vernoemen, erkenden de Romeinen het belang van oorlogvoering in hun samenleving en vroegen ze om zijn bescherming in de strijd.
  • Landbouw: Mars was ook verbonden met landbouw, en maart was een belangrijke maand voor de voorbereiding op het zaaien van gewassen. Door de maand naar Mars te vernoemen, hoopten de Romeinen op een vruchtbare oogst.
  • De stichting van Rome: Volgens de legende werden Romulus en Remus, de stichters van Rome, geboren op 1 maart. Door de maand naar Mars te vernoemen, eerde men de god en verbond men hem met de oorsprong van de stad.

Naast de maand maart zijn er nog andere dingen naar Mars vernoemd, zoals de planeet Mars en de dag dinsdag (in het Engels "Tuesday", afgeleid van Tiw, de Germaanse god die overeenkomt met Mars).

De associatie van maart met Mars is een weerspiegeling van de belangrijke rol die oorlog en landbouw speelden in de Romeinse samenleving. Door de god te eren en zijn naam aan de maand te geven, toonden de Romeinen hun respect en afhankelijkheid van zijn macht.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Dec 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
asked Feb 12, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 11, 2023 by admin (886k points)
...