0 votes
by (886k points)

verschil tussen senaat en huis van afgevaardigden Welkom op de Q&A-website. Vandaag bieden we je een oplossing voor een nieuwe puzzel met ons, en hier is de oplossing exclusief op onze prachtige website die gespecialiseerd is in het oplossen en beantwoorden van moeilijke spellen.

Het Huis van Afgevaardigden (Engels: United States House of Representatives) is één van de twee kamers van het Amerikaans Congres, het parlement van de Verenigde Staten. De andere kamer wordt de Senaat genoemd. Het Huis van Afgevaardigden is vergelijkbaar met de Nederlandse Tweede Kamer of de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. Het Huis van Afgevaardigden bestaat uit 435 leden.

De leden worden om de twee jaar gekozen op de zogenaamde Election Day, vroeg in november. Ze worden gekozen door middel van een districtenstelsel. Dit betekend dat het land is districten is ingedeeld, op basis het aantal inwoners. Elk district heeft ongeveer even veel inwoners. De partij die de meerderheid in een bepaald district haalt, krijgt de zetel voor dat district. Daarnaast zijn er zes leden zonder stemrecht. Zij representeren elk Puerto Rico, de Noordelijke Marianen, Amerikaans-Samoa, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden en het District of Columbia. 

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

verschil tussen senaat en huis van afgevaardigden

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Jun 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 23, 2022 by nono (36.2k points)
...