0 votes
by (886k points)

wat is het verschil tussen alzheimer en dementie , Dementie is een overkoepelende term die wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te beschrijven die verband houden met cognitieve achteruitgang, waaronder problemen met geheugen, communicatie en denken. Er zijn vele vormen van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is.

De ziekte van Alzheimer is een specifieke vorm van dementie. Het wordt gekenmerkt door symptomen zoals ernstig geheugenverlies, verwarring, problemen met spraak en taal en veranderingen in gedrag en persoonlijkheid. Dit komt door de vorming van 'plaques' en 'tangles' in de hersenen die de normale functie van de hersencellen verstoren.

Kortom, alle mensen met Alzheimer hebben dementie, maar niet alle mensen met dementie hebben Alzheimer. Er zijn vele andere vormen van dementie, waaronder vasculaire dementie, Lewy body dementie, frontotemporale dementie en nog vele anderen. Elk type heeft zijn eigen specifieke symptomen en kan verschillende delen van de hersenen beïnvloeden.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Jan 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 13, 2022 by admin (886k points)
0 votes
5 answers
0 votes
1 answer
asked Jan 1, 2023 by admin (886k points)
...