0 votes
by (886k points)

Het antwoord op de puzzel is Cicero.

De tekst "lorem ipsum" is afkomstig uit de secties 1.10.32 en 1.10.33 van "de Finibus Bonorum et Malorum" (De uitersten van goed en kwaad), geschreven door de Romeinse staatsman en filosoof Cicero in 45 v.Chr.

De tekst is door de eeuwen heen gecorrumpeerd, met woorden die zijn gewijzigd, toegevoegd en verwijderd om het onbegrijpelijk en ongrammaticaal Latijn te maken. De eerste twee woorden zelf zijn een afkorting van "dolorem ipsum" ("pijn zelf").

De ontdekking van de oorsprong van de tekst wordt toegeschreven aan Richard McClintock, een Latijnse geleerde aan Hampden-Sydney College. McClintock verbond "lorem ipsum" met Cicero's geschriften ergens voor 1982, terwijl hij op zoek was naar voorbeelden van het Latijnse woord "consectetur", dat zelden in de klassieke literatuur werd gebruikt.

Dus, de volgende keer dat je "lorem ipsum" ziet, weet je dat het een stukje klassieke literatuur is, met een vleugje humor!

Bronnen:

Andere mogelijke antwoorden:

  • Onbekend
  • Drukker (onbekend)

Deze antwoorden zijn minder waarschijnlijk, aangezien er geen bewijs is dat iemand anders dan Cicero de tekst heeft geschreven. De theorie dat een drukker de tekst heeft gemaakt is gebaseerd op de veronderstelling dat de tekst willekeurig is gegenereerd, maar dit is niet het geval. De tekst is afgeleid van een bestaand werk, hoewel het wel is gewijzigd.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Mar 23 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
...