0 votes
by (886k points)

schreef tekst en muziek van 'Begin the Beguine' (1935) , Cole Porter is een van de meest iconische Amerikaanse componisten en tekstschrijvers van de 20e eeuw. Zijn hitsongs, zoals 'Anything Goes' en 'I Get a Kick Out of You', worden vandaag de dag nog steeds over de hele wereld gezongen en uitgevoerd. Een van zijn populairste en bekendste liedjes is 'Begin the Beguine', geschreven in 1935 en opgenomen door enkele van 's werelds beroemdste zangers en artiesten, waaronder Frank Sinatra en Glenn Miller. Dit lied is een iconisch onderdeel geworden van het American Songbook, en is erkend voor zijn invloed op de populaire muziek. In deze blogpost verkennen we de geschiedenis, het ontstaan en de nalatenschap van Cole Porter's 'Begin the Beguine'. We bespreken de compositie van het lied, de ontvangst en de invloed op de muziekindustrie, en het succes van het lied door de jaren heen. Daarnaast bespreken we de verschillende interpretaties en uitvoeringen van het lied, zoals

1. Inleiding tot het lied

"Begin the Beguine" is een van de beste dansliedjes aller tijden, en het heeft een fascinerende geschiedenis. Geschreven door Cole Porter in 1935, zette het de toon voor een heel genre van swing, big band en jazz muziek. Het lied heeft een pakkende melodie en een aanstekelijk ritme, en het is ontelbare keren gecoverd door enkele van 's werelds grootste muzikanten. In dit document geef ik een inleiding op het lied, bespreek ik de historische context, en leg ik uit hoe ik de tekst en muziek ervoor schreef.

2. Overzicht van de tekst en de muzikale compositie

Het lied "Begin the Beguine" werd voor het eerst gepubliceerd in 1935, met muziek en tekst geschreven door Cole Porter. Het lied is een unieke combinatie van jazz, swing en latin, met een zwoele en elegante melodie die onmiddellijk herkenbaar is. Het wordt beschouwd als een meesterwerk van de Amerikaanse populaire muziek, en is een internationale standaard geworden. Het is een up-tempo lied met een sterke nadruk op het ritme en heeft meestal een twee-slagen ritme. Het lied is geschreven in een vorm van 32 maten en is gecomponeerd in de toonsoort Bes-groot. De tekst van het lied is romantisch, maar melancholisch, en brengt een gevoel van verlangen over. Het lied is een van Porter's meest populaire composities geworden, en is in de loop der jaren door talloze artiesten opgenomen.

3. Betekenis van het lied in de populaire cultuur

Het lied "Begin the Beguine" heeft een immense invloed gehad op de populaire cultuur, in het bijzonder op de swing/big band stijl van de jazz. Het is opgenomen door vele beroemde artiesten, waaronder Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Artie Shaw. Het lied kwam voor in talloze films, waaronder Casablanca, en werd gebruikt in televisieshows en reclamespots. Het lied wordt vaak beschouwd als de belichaming van gladde, stijlvolle en romantische jazz. Het is het symbool geworden van de glamour en verfijning van de jaren 1930 en 1940, en van de unieke klanken van het big band tijdperk.

Over het geheel genomen is het duidelijk dat Cole Porter een meester was in de populaire liedvorm. Zijn vermogen om zijn geestige en verfijnde teksten naadloos te mengen met melodische en harmonische elementen van de muziek zorgde ervoor dat zijn liedjes opvielen. De blijvende populariteit van "Begin the Beguine" is een bewijs van de kracht van Porter's songwriting, en de invloed die hij had op de populaire muziek van die tijd en daarna.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

schreef tekst en muziek van 'Begin the Beguine' (1935)

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Mar 23 by admin (886k points)
...