0 votes
by (886k points)
Zonen en minnaars is een roman uit 1913 van de Engelse schrijver D.H. Lawrence. Het is een semi-autobiografische roman die het verhaal vertelt van Paul Morel, een jongeman die worstelt met de liefde voor zijn moeder en zijn eigen verlangens.

Het verhaal speelt zich af in het mijndorpje Bestwood in Engeland. Paul Morel is de jongste zoon van William en Gertrude Morel. William is een mijnwerker, Gertrude is een hoogopgeleide vrouw die zich verveelt met haar leven in het dorp. Paul is een gevoelig en intelligent kind dat zich aangetrokken voelt tot kunst en literatuur. Hij is echter ook zeer gehecht aan zijn moeder, die hem een ​​overbeschermende liefde geeft.

Pauls relatie met zijn moeder wordt steeds problematischer naarmate hij volwassen wordt. Hij voelt zich gevangen in haar liefde en kan zich niet losmaken van haar. Dit bemoeilijkt zijn relaties met andere vrouwen, waaronder Miriam Leivers, een jonge vrouw die hij liefheeft.

Uiteindelijk trouwt Paul met Clara Dawes, een getrouwde vrouw met wie hij een passionele relatie heeft. Het huwelijk is echter niet gelukkig en Paul blijft worstelen met zijn gevoelens voor zijn moeder.

Zonen en minnaars is een complex en meeslepend verhaal over liefde, familie en identiteit. Het is een van de belangrijkste romans van D.H. Lawrence en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Engelse literatuur.

De roman werd destijds goed ontvangen door critici, maar werd ook bekritiseerd vanwege zijn openhartige behandeling van seksualiteit. Het boek is vandaag de dag nog steeds populair en wordt vaak gelezen op scholen en universiteiten.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Jan 20 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 8, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Jan 20 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 16, 2023 by admin (886k points)
...