0 votes
by (886k points)

wat is de nederlandse titel van het tweede deel van in de ban van de ring , De Nederlandse titel van het tweede deel van In de ban van de ring is De twee torens. De Engelse titel is The Two Towers.

Het tweede deel van het boek volgt de avonturen van Frodo Balings, Sam Gewissies, Gollum en Aragorn, Legolas en Gimli, die elk op hun eigen manier proberen om de Ene Ring te vernietigen. De titel verwijst naar de twee torens van Isengard en Barad-dûr, die belangrijke locaties zijn in het verhaal.

 wat is de nederlandse titel van het tweede deel van in de ban van de ring


het antwoord:
 

Het tweede deel van "In de Ban van de Ring" van J.R.R. Tolkien heeft de Nederlandse titel "Twee Torens." Het originele Engelse boek heet "The Two Towers." "Twee Torens" verwijst naar de twee belangrijke locaties in dit deel van het verhaal: de toren van Orthanc in Isengard en de toren van Cirith Ungol bij Mordor. Dit boek vormt het tweede deel van de trilogie en is het vervolg op "De Reisgenoten," het eerste deel van het epische fantasyverhaal.


 

Het tweede deel van J.R.R. Tolkien's "In de Ban van de Ring" wordt in het Nederlands vertaald als "De Twee Torens." Het originele Engelse boek draagt de titel "The Two Towers." Dit deel vormt het middelste boek van de trilogie en is cruciaal in het verhaal, aangezien het de gebeurtenissen en avonturen van de personages volgt terwijl ze zich verder in Midden-aarde wagen. Het eerste deel van de trilogie is "De Reisgenoten" en het derde deel is "De Terugkeer van de Koning."

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

In de ban van de ring 2 - De twee torens, John Ronald Reuel Tolkien.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
...