0 votes
by (886k points)

wat is de nederlandse titel van het tweede deel van in de ban van de ring , Het tweede deel van "In de Ban van de Ring" heet in het Nederlands "De Twee Torens." Het originele Engelse werk is "The Two Towers" en is geschreven door J.R.R. Tolkien. Dit tweede deel is het middelste boek in de trilogie en volgt de avonturen van Frodo Baggins,  wat is de nederlandse titel van het tweede deel van in de ban van de ring


het antwoord:
 

Het werd in fasen geschreven tussen 1937 en 1949, waarvan veel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werk werd uitgegeven in drie banden, getiteld The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King, vertaald als De reisgenoten, De twee torens en De terugkeer van de koning.


 

De Nederlandse titel van het tweede deel van In de Ban van de Ring is De twee torens. Dit is een directe vertaling van de Engelse titel The Two Towers. De titel verwijst naar de twee torens van Orthanc en Barad-dûr, die een belangrijke rol spelen in het verhaal.

Het tweede deel van In de Ban van de Ring speelt zich af na de splitsing van het Reisgenootschap. Frodo en Sam gaan op weg naar Mordor om de Ene Ring te vernietigen, terwijl Aragorn, Legolas en Gimli op zoek gaan naar Merry en Pippin, die door de Uruk-hai zijn gevangengenomen.

De titel De twee torens is een passende titel voor het tweede deel van de trilogie. De twee torens zijn een symbool van de macht van Sauron, en ze vertegenwoordigen ook de twee belangrijkste verhaallijnen van het deel: Frodo's reis naar Mordor en Aragorns zoektocht naar Merry en Pippin.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
...