0 votes
by (886k points)

titel tweede deel in de ban van de ring  ,Het tweede deel van "In de Ban van de Ring" van J.R.R. Tolkien heeft de titel "De Twee Torens" in de Nederlandse vertaling. In de originele Engelse versie is de titel "The Two Towers." "De Twee Torens" is het tweede boek van de epische trilogie en bevat het vervolg van het verhaal dat begint met "De Reisgenoten" (The Fellowship of the Ring) en leidt naar de ontknoping in "De Terugkeer van de Koning" (The Return of the King). Het boek "De Twee Torens" richt zich op de avonturen van verschillende personages terwijl ze Midden-aarde doorkruisen op hun zoektocht om de Ene Ring te vernietigen.

 titel tweede deel in de ban van de ring


het antwoord:
 

Het werk werd uitgegeven in drie banden, getiteld The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King, vertaald als De reisgenoten, De twee torens en De terugkeer van de koning.


 

De titel van het tweede deel van de In de ban van de ring-trilogie is De twee torens. Het boek werd geschreven door J.R.R. Tolkien en werd voor het eerst gepubliceerd in 1954.

De titel verwijst naar de twee torens die een belangrijke rol spelen in het verhaal: de Orthanc-toren in Isengard en de Barad-dûr-toren in Mordor. Orthanc is de toren van Saruman, de Witte Tovenaar, die zich aan de kant van Sauron heeft geschaard. Barad-dûr is de toren van Sauron zelf, het hart van zijn rijk.

In het boek worden de personages van Frodo Baggins en Samwise Gamgee gescheiden van de rest van de reisgenoten. Frodo en Sam gaan op weg naar Mordor om de Ene Ring te vernietigen, terwijl de anderen proberen om Saruman te verslaan.

Het boek is verdeeld in twee delen: Het verraad van Isengard en De weg naar Mordor. Het eerste deel vertelt het verhaal van het verraad van Saruman en de aanval op Rohan. Het tweede deel vertelt het verhaal van Frodo en Sam op weg naar Mordor.

De twee torens is een van de meest geliefde boeken in de fantasy-literatuur. Het is een spannend en meeslepend verhaal dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het fantasy-genre.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...