0 votes
by (882k points)

stad romeo en julia  ,Het verhaal van "Romeo en Julia" van William Shakespeare is gesitueerd in de stad Verona, in Italië. Verona is een echte stad met een rijke geschiedenis en wordt vaak bezocht door toeristen die geïnteresseerd zijn in de locaties die geassocieerd worden met het beroemde liefdesverhaal, zoals het vermeende balkon van Julia. Hoewel "Romeo en Julia" een fictief verhaal is, speelt de stad Verona een prominente rol en dient het als het levendige decor voor het tragische liefdesverhaal.

stad romeo en julia


het antwoord:
 

Verona


 

De stad Verona in Italië is de stad van Romeo en Julia. De tragische liefdesgeschiedenis van deze twee geliefden uit twee vijandige families is door William Shakespeare vereeuwigd in zijn toneelstuk Romeo en Julia.

In Verona zijn er veel bezienswaardigheden die te maken hebben met Romeo en Julia. De meest bekende is het huis van Julia, met het beroemde balkon. Het balkon is een toevoeging uit de 19e eeuw, maar het huis zelf is wel degelijk uit de 14e eeuw. In het huis is een museum gevestigd over de geschiedenis van Romeo en Julia.

Een andere bezienswaardigheid is het graf van Julia. Het graf bevindt zich in de Capucijnerkerk van Verona. Het graf is een populaire bedevaartsoord voor toeristen van over de hele wereld.

Verona is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. De stad is ook een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden, zoals de Arena van Verona, het Castelvecchio en de Ponte Scaligero.

Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Verona die te maken hebben met Romeo en Julia:

Huis van Julia

Balkon van Julia

Tomba di Giulietta (Graf van Julia)

Basilica di San Zeno

Piazza delle Erbe

Piazza dei Signori

Romeo en Julia is een verhaal dat al eeuwenlang mensen aanspreekt. De stad Verona is een levende herinnering aan deze tragische liefdesgeschiedenis.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (882k points)
0 votes
2 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (882k points)
...