0 votes
by (882k points)

in welke stad is het verhaal van romeo en julia gesitueerd  ,Het verhaal van "Romeo en Julia" van William Shakespeare is gesitueerd in de stad Verona, in ItaliĆ«.  in welke stad is het verhaal van romeo en julia gesitueerd


het antwoord:
 

Verona


 

Het verhaal van Romeo en Julia is gesitueerd in de Italiaanse stad Verona. In de eerste scene van het stuk wordt Verona beschreven als een stad die verdeeld is door een oude vete tussen twee machtige families, de Montagues en de Capulets. Romeo Montague en Julia Capulet zijn twee jonge mensen die verliefd worden op elkaar, ondanks de vijandigheid tussen hun families. Hun liefde leidt uiteindelijk tot hun dood, maar hun verhaal wordt nog steeds verteld als een tragisch maar ook inspirerend liefdesverhaal.

Verona is een echte stad in Italiƫ, gelegen in de regio Veneto. De stad is een populaire toeristische bestemming, mede dankzij de associatie met Romeo en Julia. In Verona zijn er verschillende bezienswaardigheden die gerelateerd zijn aan het verhaal, zoals het huis van Romeo, het huis van Julia en het graf van Romeo en Julia.

Het is niet zeker of het verhaal van Romeo en Julia gebaseerd is op een echte gebeurtenis. Er zijn enkele aanwijzingen dat het verhaal gebaseerd kan zijn op een echt liefdesverhaal dat zich in Verona afspeelde in de 14e eeuw. Er is echter geen sluitend bewijs dat dit het geval is.

1 Answer

0 votes
by (882k points)
 
Best answer

Heersende Huis van Verona: Escalus is de heerser van Verona.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 23, 2023 by admin (882k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 3, 2022 by admin (882k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 3, 2022 by admin (882k points)
...