0 votes
by (886k points)

in het water geplaatste zware paal om schepen aan vast te leggen  ,Welkom op onze website, die gespecialiseerd is in het beantwoorden van verschillende raadsels en vragen. Hier streven we ernaar om innovatieve oplossingen en accurate informatie te bieden die aan al uw vragen voldoet. Als je een puzzel hebt die je wilt oplossen, of een vraag die je moet beantwoorden, dan ben je hier aan het juiste adres!  in het water geplaatste zware paal om schepen aan vast te leggen


het antwoord:
 

DUKDALF


 

Een in het water geplaatste zware paal om schepen aan vast te leggen wordt een aanlegpaal, aanlegboei of meerpaal genoemd. Aanlegpalen zijn meestal gemaakt van beton of staal en zijn voorzien van een oog of ring waaraan een tros of ketting bevestigd kan worden. Aanlegpalen worden gebruikt in havens, jachthavens, aanmeerplaatsen en andere locaties waar schepen aangelegd worden.

Aanlegpalen worden in verschillende maten en uitvoeringen gemaakt. De grootte van de paal is afhankelijk van het gewicht van het schip dat eraan vastgelegd wordt. Aanlegpalen voor grote schepen zijn vaak veel groter en zwaarder dan aanlegpalen voor kleine boten.

Aanlegpalen kunnen op verschillende manieren in het water geplaatst worden. Ze kunnen bijvoorbeeld in de grond geslagen, geboord of verankerd worden.

Hier zijn enkele voorbeelden van aanlegpalen:

  • Koppal is een aanlegpaal die in de grond geslagen wordt.
  • Boeien zijn aanlegpalen die aan de wateroppervlakte drijven.
  • Meerpalen zijn aanlegpalen die aan de bodem van het water verankerd zijn.

Aanlegpalen zijn een belangrijk onderdeel van de maritieme infrastructuur. Ze maken het mogelijk voor schepen om veilig en gemakkelijk aan te leggen.

In het Nederlands wordt de term aanlegpaal het meest gebruikt. De term aanlegboei wordt vooral gebruikt voor aanlegpalen die aan de wateroppervlakte drijven. De term meerpaal wordt vooral gebruikt voor aanlegpalen die aan de bodem van het water verankerd zijn.

 

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

meerpaal = (meerpaal, aanlegpaal, tuipaal) in het water geplaatste paal, bestemd om schepen te meren. Veel meerpalen zijn in remmingen, steigers en geleidewerken verwerkt. Losstaande meerpalen noemt men soms katpaal.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...