0 votes
by (886k points)

in het water geplaatste zware paal om schepen aan vast te leggen ,Een in het water geplaatste zware paal om schepen aan vast te leggen wordt meestal een meerpaal of bolder genoemd. Deze palen zijn stevig verankerd in de grond onder het wateroppervlak en zijn bedoeld om schepen de mogelijkheid te bieden zich veilig vast te leggen, vaak met behulp van touwen of kabels. Meerpalen zijn doorgaans gemaakt van hout, staal of beton en zijn ontworpen om grote krachten te kunnen weerstaan. Ze worden vaak aangetroffen in havens, aan kades en langs waterwegen.

  in het water geplaatste zware paal om schepen aan vast te leggen


het antwoord:
 

Meerpaal
Dukdalf


 

Een in het water geplaatste zware paal om schepen aan vast te leggen wordt een dukdalf genoemd. Een dukdalf is meestal gemaakt van hout of beton en is voorzien van een bevestigingspunt voor een ankerketting of een tros. Dukdalfjes worden vaak gebruikt in havens en aan de kust om schepen aan te leggen of te beschermen tegen aanvaringen.

Een andere term voor een dukdalf is meerpaal. Een meerpaal is een enkele paal, terwijl een dukdalf vaak bestaat uit een stelsel van palen.

Hier zijn enkele andere termen die voor een dukdalf worden gebruikt:

Aanlegpaal

Tuipaal

Koppelpaal

Waagpaal

Boeienpaal

Dukdalven zijn een belangrijk onderdeel van de maritieme infrastructuur. Ze helpen om schepen veilig te houden en te voorkomen dat ze aan de grond lopen.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...