0 votes
by (886k points)

hoe noemt men een artikel van een bekende fabrikant waarvoor een minimum winkelprijs geld Bij de aankoop van artikelen van bekende fabrikanten is het belangrijk te weten welke minimum detailhandelsprijs van toepassing is. De term voor dit soort artikelen is een minimum geadverteerde prijs (MAP). In dit artikel wordt uitgelegd wat MAP is, waarom het belangrijk is en hoe het werkt voor zowel klanten als detailhandelaren.

MAP is een overeenkomst tussen een fabrikant en een detailhandelaar, waardoor de detailhandelaar verplicht is een product tegen een bepaalde prijs, of hoger, aan te prijzen. Dit is gunstig voor klanten, omdat zij er zeker van kunnen zijn dat zij dezelfde prijs krijgen, ongeacht bij welk verkooppunt zij kopen. Bovendien zorgt het ervoor dat de klant geen ondermaatse prijs krijgt. Dit kan een geweldige manier zijn om klanten te beschermen tegen misbruik door detailhandelaren, terwijl de prijzen toch consistent blijven.

Aan de andere kant profiteren detailhandelaren ook van MAP-overeenkomsten, omdat zij dezelfde prijs kunnen adverteren als hun concurrenten en mogelijk meer klanten krijgen.

1. Door de fabrikant voorgestelde detailhandelsprijs (MSRP)

Een Manufacturer Suggested Retail Price (MSRP) is een artikel van een bekende fabrikant waarvoor een minimum detailhandelsprijs geldt. De MSRP wordt vastgesteld door de fabrikant en is de prijs die hij een detailhandelaar aanbeveelt voor het product. Deze prijs wordt vaak gebruikt als vergelijking tussen verschillende winkels, om kopers te helpen een geïnformeerde beslissing te nemen over waar zij het product zullen kopen. De MSRP-prijs helpt ook de winst van de fabrikant te beschermen, omdat hij ervoor zorgt dat de detailhandelaar het product niet tegen een te lage prijs verkoopt.

2. Catalogusprijs

Een catalogusprijs is een vaste prijs voor een artikel van een bekende fabrikant waarvoor een minimumkleinhandelsprijs geldt. De catalogusprijs wordt gewoonlijk vastgesteld door de fabrikant en is een adviesprijs die wederverkopers kunnen gebruiken bij de prijsbepaling van het artikel. De catalogusprijs is bedoeld als norm voor de prijsbepaling van het artikel en ook om het merk en de reputatie van de fabrikant te beschermen. Wederverkopers kunnen het artikel te koop aanbieden tegen een prijs boven of onder de catalogusprijs, maar de catalogusprijs zal altijd als basis dienen.

3. Minimum geadverteerde prijs (MAP)

Minimum Advertised Price (MAP) is een door een bekende fabrikant ingevoerd beleid waarvoor een minimum detailhandelsprijs geldt. Dit beleid is bedoeld om de merkreputatie van de fabrikant te beschermen door te voorkomen dat detailhandelaren met prijzen onder een bepaald bedrag adverteren. Het helpt ook om oneerlijke concurrentie van concurrerende detailhandelaren uit te sluiten. Het MAP-beleid wordt vaak gebruikt in sectoren met hoogwaardige producten. Wanneer detailhandelaren zich aan het MAP-beleid houden, kunnen zij de reputatie van de fabrikant in stand houden en zorgen voor eerlijke concurrentie tussen detailhandelaren.

Al met al is het belangrijk voor detailhandelaren om de implicaties van minimum detailhandelsprijzen te begrijpen als het gaat om producten van bekende fabrikanten. Een dergelijk beleid kan een aanzienlijke impact hebben op het resultaat van een bedrijf en moet in overweging worden genomen bij de inkoop van producten. Inzicht in de regels rond dit soort prijzen kan ervoor zorgen dat detailhandelaren weloverwogen beslissingen kunnen nemen bij het bevoorraden van hun schappen.

4 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Definitie adviesprijs

Een fabrikant of leverancier verkoopt producten of diensten aan retailers en andere kanalen, voor een prijs die lager ligt dan de prijs die een consument of zakelijke afnemer moet betalen aan de tussenliggende verkoper. Deze marge is de winst voor de wederverkoper.

0 votes
by (886k points)

MAP, wat is het en waar is het eigenlijk goed voor?

0 votes
by (886k points)

hoe noemt men een artikel van een bekende fabrikant waarvoor een minimum winkelprijs geld

0 votes
by (886k points)

Een verkoopprijs is de uiteindelijke prijs die een klant betaalt om een product te kopen. Dit staat in contrast met de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs (MSRP), de prijs die door de fabrikant wordt aanbevolen voor hun product. Winkeliers kunnen ervoor kiezen om hun eigen prijzen hoger of lager te stellen dan de MSRP. De verkoopprijs wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de productiekosten, de vraag naar het product en eventuele kortingen of speciale aanbiedingen die winkeliers kunnen aanbieden. Retailprijzen hebben alles te maken met het creëren van waarde voor klanten en ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke deal krijgen. Door de behoeften van hun klanten te begrijpen, kunnen detailhandelaren concurrerende prijzen aanbieden die klanten het gevoel geven dat ze een goede deal krijgen.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...