0 votes
by (882k points)

hoe noemt men een artikel van een bekende fabrikant waarvoor een miniumwinkelprijs geldt Bij de aankoop van producten van een bekende fabrikant geldt vaak een minimum detailhandelsprijs. Dit betekent dat het artikel in kwestie niet tegen een lagere prijs kan worden verkocht dan wat door de fabrikant is vastgesteld. Hoewel een dergelijke prijsstructuur in de meeste bedrijfstakken gebruikelijk is, hoe noem je een artikel van een bekende fabrikant waarvoor een minimum detailhandelsprijs geldt? In deze blogpost gaan we dieper in op deze vraag en bekijken we hoe de minimumprijs werkt en wat de gevolgen zijn voor bedrijven en klanten. Aan het eind zou u beter moeten begrijpen wat deze prijsstructuur inhoudt en hoe deze de markt beïnvloedt.

1. Minimum geadverteerde prijs (MAP)

Minimum Advertised Price (MAP) is een prijsbeleid dat door fabrikanten van bepaalde producten wordt gehanteerd, waarbij detailhandelaren het product niet voor een lagere prijs mogen aanprijzen dan de fabrikant heeft vastgesteld. Dit beleid helpt de prijs van het product consistent te houden voor alle detailhandelaren en zorgt ervoor dat de fabrikant zijn gewenste winstmarge kan handhaven. Het is belangrijk op te merken dat er vaak een verschil is tussen de MAP en de werkelijke prijs die de detailhandelaar voor het product betaalt - detailhandelaren kunnen het product tegen een lagere prijs kopen dan waarvoor zij het mogen aanprijzen. Het doel van de MAP is de reputatie van het merk te beschermen door de prijs van hun product consistent te houden.

2. Door de fabrikant voorgestelde detailhandelsprijs (MSRP)

Manufacturer Suggested Retail Price (MSRP) is een term die door fabrikanten wordt gebruikt om te verwijzen naar een minimum detailhandelsprijs voor een product. Deze minimum detailhandelsprijs is bedoeld om ervoor te zorgen dat een product niet voor minder dan door de fabrikant bedoeld wordt verkocht. Dit helpt het imago van het merk in stand te houden en voorkomt dat detailhandelaren elkaar onderbieden. Dit prijssysteem staat ook bekend als de Aanbevolen detailhandelsprijs (RRP) of "stickerprijs". De MSRP wordt gewoonlijk vastgesteld door de fabrikant en wordt gebruikt als richtsnoer voor detailhandelaren om de prijs van hun producten vast te stellen.

3. Uniform prijsbeleid (UPP)

Een Unified Pricing Policy (UPP) is een overeenkomst tussen een fabrikant en een detailhandelaar om een minimumdetailhandelsprijs voor een product te handhaven. Dit beleid helpt ervoor te zorgen dat klanten toegang hebben tot hetzelfde prijsniveau, ongeacht de detailhandelaar. Het helpt ook het merkimago van de fabrikant te beschermen, omdat klanten er zeker van kunnen zijn dat zij overal dezelfde prijs voor het product betalen. UPP's komen vaak voor in sectoren als elektronica en kleding, waar fabrikanten een consistente prijsstelling willen handhaven.

Ten slotte is het belangrijk te onthouden dat veel bekende fabrikanten een beleid van minimum geadverteerde prijzen (MAP) hanteren om ervoor te zorgen dat hun producten in alle verkooppunten tegen dezelfde prijs worden verkocht. Dit beleid wordt gebruikt om het merk te beschermen en ervoor te zorgen dat hun producten tegen een eerlijke en concurrerende prijs worden verkocht. Een MAP-beleid kan ook voordelig zijn voor zowel detailhandelaren als klanten, omdat het ervoor kan zorgen dat de detailhandelaar niet wordt onderboden door concurrenten en klanten er zeker van kunnen zijn dat zij de beste waarde voor hun geld krijgen.

1 Answer

0 votes
by (882k points)
 
Best answer

hoe noemt men een artikel van een bekende fabrikant waarvoor een miniumwinkelprijs geldt

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...