0 votes
by (886k points)

deze legendarische woestijnstad in mali is in de 12de eeuw gesticht door de toeareg Timboektoe is een legendarische stad in de Sahara waar tijd heeft stilgestaan. Veel mensen kennen de naam Timboektoe uit de Kuifje strips of als bestemming van Donald Duck als hij weer eens na een mislukt avontuur moet vluchten uit Duckstad. Hier aangekomen voelt het dan ook alsof je je aan het eind van de wereld bevindt. De mythische woestijnstad is omgeven door talloze zandduinen en wordt ook wel de parel van de woestijn genoemd. 

 

Let op: momenteel is Timboektoe helaas een no-go area. Reizigers over land worden door de politie tegengehouden. De enige manier om de stad te bereiken is met een vliegtuig. Sky Mali is in februari 2021 met 2 commerciĆ«le vluchten per week vanaf Bamako. Maar ook dan is de veiligheid niet gegarandeerd en is er de kans op kidnapping of erger. Hopelijk wordt het reizen naar Timboektoe in de komende jaren weer mogelijk. Tot die tijd kan het zijn dat de informatie op deze pagina niet meer actueel is. Zorg dat je goed op de hoogte bent voor je een bezoek overweegt. De naam Timboektoe stond altijd symbool voor een verafgelegen en nauwelijks te bereiken plaats. Verafgelegen is het altijd gebleven en helaas is de slechte bereikbaarheid momenteel ook weer actueel.

2 Answers

0 votes
by (886k points)

deze legendarische woestijnstad in mali is in de 12de eeuw gesticht door de toeareg

0 votes
by (886k points)
Timboektoe (Frans: Tombouctou) is een stad (commune urbaine) en gemeente (commune) en tevens de hoofdstad van de gelijknamige regio in Mali.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
...