0 votes
by (886k points)

van welke grootste ijshockeyer aller tijden is de bijnaam the great one

Robert Gordon “Bobby” Orr, Order of Canada (OC) (geboren 20 maart 1948) is een voormalige Canadese ijshockeyspeler en professionele speler. Orr speelde zijn hele sportcarrière in de National Hockey League (NHL), speelde de eerste tien seizoenen bij de Boston Bruins en voegde zich daarna nog twee seizoenen bij de Chicago Black Hawks. Orr staat bekend als een van de grootste ijshockeyspelers aller tijden.

ijshockeyer bijnaam the great one?

Orr was zowel een verdediger als een bewaker en gebruikte zijn schaatssnelheid, doelpunten en spelvaardigheden om zijn positie radicaal te veranderen. Sinds 2011 blijft Orr de enige verdediger en doelverdediger die de hoogst scorende titel heeft gewonnen naast twee Art Ross Trophy-titels, en heeft hij het record voor de meeste punten en assists in één seizoen door een verdediger

hee ijshockeyer bijnaam the great one?
Hij vestigde ook een record van acht opeenvolgende Norris Trophy-overwinningen als de NHL’s Most Valuable Defender, en drie opeenvolgende Hart Trophy-overwinningen als Most Valuable Player (MVP). Orr kwam in 1979 op 31-jarige leeftijd de Hockey Hall of Fame binnen en hij is tot op de dag van vandaag de jongste speler die de Hall of Fame betreedt.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

grootste ijshockeyer aller tijden

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
...