0 votes
by (886k points)

van welke grootste ijshockeyer aller tijden is de bijnaam the great one  Wayne Gretzky is een voormalige Canadese ijshockeyspeler die bekend staat als een van de beste hockeyspelers die ijshockey ooit heeft voortgebracht.

 

Zijn NHL-carrière, ook wel 'The Great' genoemd, duurde bijna twee decennia, van 1979 tot 1999, voor vier afzonderlijke teams. Hij is de speler met de meeste goals en assists in de geschiedenis van de NHL en had een NHL-record van 61 op het moment van zijn pensionering in 1999.

 

En toen hij in zijn eerste NHL-seizoen voor de Edmonton Oilers speelde, werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Klasse. Vrijwel onmiddellijk nadat hij zijn pensionering had aangekondigd, werd hij opgenomen in de Hockey Hall of Fame, waarmee hij het einde van een glorieuze carrière markeerde.

 van welke grootste ijshockeyer aller tijden is de bijnaam the great one 

Hij schrijft de meeste van zijn indrukwekkende hockeyvaardigheden toe aan het feit dat hij heel vroeg in zijn leven begon en toen hij twee jaar oud was, schaatste hij al en tegen de tijd dat hij zes was, speelde hij met tienerjongens. Tot op heden heeft Wayne 60 van de 61 records die hij tijdens zijn NHL-carrière heeft gemaakt en was hij een aantal jaren coach voor de Phoenix Coyotes.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
...