0 votes
by (886k points)

wat zijn trillingen als ze niet met het menselijk oor Hallo nogmaals, we zullen de vragen op een eenvoudige manier beantwoorden vanwege de moeilijkheidsgraad van de puzzels. Maar ik zal proberen u alle mogelijke oplossingen te laten zien. Ik zal mijn ideeën gratis aan u presenteren, hier is nu het antwoord:

Ultrasoon geluid: Is geluid dat wordt veroorzaakt door geluidsgolven met frequenties hoger dan 20.000 Hz. Deze frequenties zijn voor het menselijk oor niet waarneembaar. Katten, honden en dolfijnen kunnen dit geluid wel horen. Van dit geluid wordt gebruik gemaakt bij echografie en in hondenfluitjes. In de tandheelkunde komt dit geluid vrij bij boren en tandsteen verwijderen. In laboratoria worden ultrasone trillingen toegepast bij sonicators en ultrasoonbaden. Infrasoon geluid: Is geluid dat wordt veroorzaakt door geluidsgolven met zeer lage frequenties (0,001 tot 17 Hz). Deze frequenties zijn voor het menselijk oor niet hoorbaar, maar kunnen wel voelbaar zijn. Het zijn zeer langzame luchttrillingen veroorzaakt door bijvoorbeeld stormen, lawines, grote explosies en communicatie bij sommige grote diersoorten (walvissen, olifanten, neushoorns)

Vond je dit nuttig voor jou en heb je het juiste antwoord gevonden, vergeet ons dan niet nog een keer te bezoeken

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Ultrasoon geluid

0 votes
by (886k points)

Geluid is iets wat je hoort. Geluid ontstaat wanneer er 'iets' in trilling wordt gebracht. Die trillingen die er ontstaan kunnen wij met het oog niet zien, ...

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Mar 11, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
...