0 votes
by (886k points)

wat zijn trillingen als ze niet met het menselijk oor waarneembaar zijn Het is gemakkelijk om erover te schrijven, maar het is moeilijk om de informatie erin op een eenvoudige manier op te sommen vanwege de moeilijkheidsgraad van de puzzels. Maar ik zal proberen alle belangrijke aspecten en aspecten in detail te presenteren om deze vragen op te lossen. Ik zal mijn gedachten in gouden woorden presenteren, hier is nu het antwoord:

Onhoorbaar geluid Naast frequenties die de mens kan waarnemen, zijn er ook nog twee soorten geluidstrillingen die wij niet kunnen waarnemen en die dus eigenlijk geen geluid zijn. Toch moeten we hiermee voorzichtig zijn: Ultrasoon geluid: Is geluid dat wordt veroorzaakt door geluidsgolven met frequenties hoger dan 20.000 Hz. Deze frequenties zijn voor het menselijk oor niet waarneembaar. Katten, honden en dolfijnen kunnen dit geluid wel horen. Van dit geluid wordt gebruik gemaakt bij echografie en in hondenfluitjes. In de tandheelkunde komt dit geluid vrij bij boren en tandsteen verwijderen. In laboratoria worden ultrasone trillingen toegepast bij sonicators en ultrasoonbaden. Infrasoon geluid: Is geluid dat wordt veroorzaakt door geluidsgolven met zeer lage frequenties (0,001 tot 17 Hz). Deze frequenties zijn voor het menselijk oor niet hoorbaar, maar kunnen wel voelbaar zijn. Het zijn zeer langzame luchttrillingen veroorzaakt door bijvoorbeeld stormen, lawines, grote explosies en communicatie bij sommige grote diersoorten (walvissen, olifanten, neushoorns).

Ik hoop dat je dit nuttig voor je vindt en dat je het juiste antwoord hebt gevonden op wat je zoekt in de zoekmachines en op onze website

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

wat zijn trillingen als ze niet met het menselijk oor waarneembaar zijn

0 votes
by (886k points)
Een sinusgolf wordt onder meer gekenmerkt door zijn trillingsgetal of frequentie. ... minder dan 20 Hz, dus voor het menselijk oor niet waarneembaar.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 11, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
...