0 votes
by (886k points)

welke taal spreken ze in brazilië

De Portugese taal is een Romaanse taal die is ontstaan ​​in het huidige Galicië (Spanje) en het noorden van de huidige staat Portugal. Het is afgeleid van de Latijnse taal. Het verspreidde zich over de hele wereld tijdens de opkomst van Portugal als koloniale macht in de 15e en 16e eeuw na Christus. Het strekte zich uit van Brazilië tot Macau in China en Goa in India. In die tijd ontstonden de Portugese talen Talloze Creolen zijn gebaseerd op de Portugese taal over de hele wereld, vooral Afrika en het Caribisch gebied.

Tegenwoordig is het een van de belangrijkste talen ter wereld en staat het op de zesde plaats in termen van het aantal moedertaalsprekers (meer dan 200 miljoen mensen), en het is de grootste taal in Zuid-Amerika in termen van het aantal sprekers (188 miljoen mensen, meer dan 51% van de bevolking van het continent). Het is ook een belangrijke taal in Afrika. Het is de officiële taal in negen landen (zie de bijgevoegde tabel). Het is ook de derde officiële taal in Equatoriaal-Guinea na Frans en Spaans. Het is ook de officiële taal na het Chinees in de Speciale Administratieve Regio Macao van China. Het is ook een officiële taal in Oost-Timor naast de Tetam-taal. .

Brazilië is het enige land in Zuid-Amerika dat Portugees spreekt, terwijl de rest van het continent Spaans spreekt.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
De officiële taal van Brazilië is Portugees. Ongeveer 97,9% van de bevolking spreekt Portugees als moedertaal. Brazilië is het enige land in Zuid-Amerika waar Portugees de officiële taal is.

Het Portugees dat in Brazilië wordt gesproken, is niet helemaal gelijk aan het Portugees van Portugal. De woorden verschillen soms en ook de uitspraak is vaak anders. Brazilianen vinden het over het algemeen moeilijker om Portugezen te verstaan dan andersom. Spaans verstaan sommige Brazilianen ook, maar zeker in het noorden van het land of in kleine dorpen is dat niet vanzelfsprekend.

Naast Portugees worden er in Brazilië ook nog ongeveer 228 andere talen gesproken, waaronder 11 andere vreemde of immigrantentalen en 217 inheemse talen. De meest gesproken inheemse talen zijn Tupi-Guarani, Guaraní, Yanomami en Xavante.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 25, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 25, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 25, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 19, 2022 by admin (886k points)
...