0 votes
by (886k points)

welke taal spreken ze in brazilië Welkom bij u, onze geliefde bezoekers en volgers, we gaan met u door om de beste oplossingen en model- en correcte antwoorden op uw vragen te bieden, en vandaag behandelen we een zeer belangrijke vraag waarbij we graag met u communiceren en ons volgen, en de vraag van vandaag in dit artikel wordt genoemd onder de vragen die in de zoekmachines worden genoemd, die we u zullen voorzien van het juiste antwoord op het oplossen van deze vraag: "welke taal spreken ze in brazilië"

Portugees (língua portuguesa, of kortweg português) is een Romaanse wereldtaal die wordt gesproken in PortugalBraziliëAngolaGuinee-BissauSao Tomé en PrincipeOost-TimorKaapverdiëMozambique, en andere gebieden, zoals Goa in India en Malakka (Cristao) in Maleisië. Het wordt ook gesproken door een minderheid in Macau, waar het een officiële taal is. In Galicië, een gebied in Spanje ten noorden van Portugal, wordt Galego (Galicisch) gesproken; officieel een andere taal, maar het lijkt erg op het Portugees. De Portugeessprekende landen werken op taalgebied samen in de Gemeenschap van Portugeessprekende landen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Volgens een UNESCO-rapport uit 2000 werd het Portugees toen door 176 miljoen mensen gesproken. Inmiddels zijn dit er enkele tientallen miljoenen meer als gevolg van de bevolkingsgroei. Zo is het aantal Brazilianen toegenomen tot 181 miljoen (2004). Het is een officiële taal van de Europese UnieMercosul en de landen in de, hierboven genoemde, Gemeenschap van Portugeessprekende landen.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 26, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 25, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 25, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 19, 2022 by admin (886k points)
...