0 votes
by (886k points)

bij welke oogafwijking ziet men op grote afstand onscherp Het is gemakkelijk om erover te schrijven, maar het is moeilijk om de informatie erin op een eenvoudige manier op te sommen vanwege de moeilijkheidsgraad van de puzzels. Maar ik zal proberen alle belangrijke aspecten en aspecten in detail te presenteren om deze vragen op te lossen. Ik zal mijn gedachten in gouden woorden presenteren, hier is nu het antwoord:

Myopie of bijziendheid is een afwijking van het oog waarbij een bril of lenzen met min-sterkte nodig is om scherp te zien. Dit komt doordat de oogbol te lang is. Hierdoor valt het brandpunt van de lichtstralen die het oog in schijnen vóór het netvlies in plaats van erop en dit zorgt voor een onscherp beeld.

Een verlengde oogbol, een grotere as-lengte is op zich niet zo’n probleem, zolang deze maar niet te ver doorgroeit. Hoe meer minnen er gecorrigeerd moeten worden, hoe langer het oog is en een heel lange oogbol (>25 millimeter) kan op latere leeftijd problemen geven.

Myopie neemt in rap tempo toe: van alle zestigers is een kwart bijziend, van de veertigers een derde en van de twintigers de helft. Op 13-jarige leeftijd is nu al een kwart bijziend.

Wat is de oorzaak van Myopie?

Bijziendheid is deels erfelijk bepaald. Maar het is niet zo dat ieder kind met bijziende ouders ook bijziend wordt. Leefstijl draagt bij aan de ontwikkeling van myopie. Veel lezen (maar ook veel tijd achter beeldschermen, zoals computer of smartphone) hebben invloed op de (lengte) groei van de ogen.

Ik hoop dat je dit nuttig voor je vindt en dat je het juiste antwoord hebt gevonden op wat je zoekt in de zoekmachines en op onze website

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
...