0 votes
by (886k points)

Er zijn twee Drentse plaatsen waar je een grote radiotelescoop kunt vinden:Bij welke Drentse plaats staat een grote radiotelescoop? (9)

1. Dwingeloo:

  • De Dwingeloo Radiotelescoop is een iconische telescoop met een schotel van 25 meter diameter. Gebouwd in 1956, is het een van de oudste en meest beroemde radiotelescopen ter wereld. De telescoop is te vinden in het Nationaal Park Dwingelderveld en is opengesteld voor publiek voor rondleidingen en exposities.

2. Westerbork:

  • De Westerbork Synthese Radio Telescoop (WSRT) is een complexere telescoop met veertien afzonderlijke schotels. De schotels werken samen om een ​​grotere gevoeligheid te bereiken en kunnen radiostraling uit de verste uithoeken van het universum waarnemen. De WSRT is te vinden in de bossen bij Westerbork, nabij het voormalige Kamp Westerbork. Bezoekers kunnen het informatiecentrum bezoeken, rondleidingen volgen en tentoonstellingen bekijken.

De keuze tussen Dwingeloo en Westerbork hangt af van uw interesses:

  • Dwingeloo: De Dwingeloo Radiotelescoop is een icoon van de Nederlandse radioastronomie en biedt een unieke blik op de geschiedenis van dit vakgebied. De telescoop is ook een prachtige locatie in een natuurgebied.
  • Westerbork: De WSRT is een geavanceerde telescoop die een fascinerende blik geeft op de hedendaagse radioastronomie. De locatie nabij Kamp Westerbork voegt een extra dimensie toe aan het bezoek.

Tip: Beide radiotelescopen organiseren regelmatig evenementen voor het publiek, zoals open dagen, lezingen en workshops. Kijk op de websites van de telescopen voor meer informatie en om te zien wat er tijdens uw bezoek te doen is.

  • Website Dwingeloo Radiotelescoop: 
  • Website Westerbork Synthese Radio Telescoop: 

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Feb 19 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
0 votes
3 answers
asked Feb 5, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
0 votes
3 answers
asked Feb 4, 2023 by admin (886k points)
...