0 votes
by (886k points)

waarom hebben sommige voetballers een masker op

Tijdens het EK draagt de Duitse voetballer Antonio Rüdiger een masker. Dit masker draagt hij vanwege een botsing in de halve finale van de Champions League. Toen speelde hij met Chelsea uit tegen Real en botste hij met de Kroatische middenvelder Luka Modric.

Op 27 april in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League, uit bij Real Madrid, viel Rüdiger hard op de grond. Hij botste met Luka Modric en had volgens trainer Thomas Tüchel een gebroken botje in de zijkant van zijn gezicht.

De blessure hield Rüdiger maar één duel aan de kant, in de return van de halve finale was hij alweer aanwezig. Zo speelde hij al belangrijke wedstrijden met het masker, zoals ook de FA Cup-finale tegen Leicester City en de Champions League-finale tegen Manchester City. 

Rüdiger zal het masker het gehele toernooi dragen, hij gaf in een interview aan het pas af te doen als de artsen van Chelsea hier akkoord voor geven. Rüdiger speelt sinds juli 2017 voor Chelsea, dat hem voor bijna 33 miljoen euro overnam van AS Roma. Rüdiger speelt sinds 2014 in het Duitse elftal en is opgeleid door VfB Stuttgart.

Duitser met masker tegen Engeland

Tijdens de wedstrijd Engeland-Duitsland dinsdag 29 juni om 18.00u zal hij vermoedelijk in de basis starten op Wembley met masker.

Bekijk hieronder onze laatste EK-video's of luister naar onze dagelijkse EK podcast. 

Italiaans elftal krijgt bijval: 'Onterecht afwezig op WK'

Argentinië bondscoach Lionel Scaloni heeft zich in aanloop naar de Finalissima op Wembley woensdagavond lovend uitgelaten over zijn Italiaanse collega Roberto Mancini die met Italië het WK misliep. Onterecht vond de Argentijnse oefenmeester, maar 'Dat kan alleen in voetbal'

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 24, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 9, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Mar 31 by admin (886k points)
...