0 votes
by (886k points)

duikkleding om koud en vervuild water buiten te houden

Ik ben erg blij om weer terug te keren, in de reeks van het beantwoorden van vragen en vragen met betrekking tot puzzels en algemene vragen, hier vindt u het antwoord dat u zoekt, en u vindt er geen antwoord op, om de vraag nu te beantwoorden:

Tijdens het duiken in koud water

  • De eerste duik in koud water valt gevoelsmatig meestal mee, omdat je er als duiker op verdacht bent dat het water  koud is. Houd er rekening mee dat de duiken die daarop volgen een stuk kouder kunnen aanvoelen. 
  • Houd je handen en vingers in de gaten als indicatie in het koude water. Zodra je moeite hebt met het vastpakken van dingen, is het tijd om het water te verlaten. In het geval van een noodgeval is het van belang dat je je handen en vingers nog kunt gebruiken.
  • Als de temperatuur tijdens het duiken rond het vriespunt ligt, kunnen delen van de duikuitrusting bevriezen. Zo kunnen bijvoorbeeld waterdruppeltjes in de ademautomaat bevriezen, waardoor de het mechanisme onder het membraan vast komt te zitten en een Freeflow krijgt. Bij een bevroren automaat breek je de duik af en laat je jouw buddy de kraan dichtdraaien en ga je op de alternatieve luchtvoorziening van je buddy naar de oppervlakte.

Na het duiken in koud water

  • Wanneer je uit het water komt is het belangrijkste dat je zo snel mogelijk droog wordt. Wanneer je niet verder gaat duiken, zorg dan dat je direct je duikpak uittrekt en warme droge kleren aantrekt. Want hoe langer je het koude en natte duikpak aanhoudt, hoe kouder je wordt. Ben je van plan om nog een keer het water in te gaan, zorg er dan voor dat je niet afkoelt tussendoor.

Kan ik in de winter in een wetsuit duiken?

Ja hoor dat kan, er zijn genoeg duikers die het hele jaar door nat duiken. We raden wel aan goed naar je lichaam te luisteren en mocht je nat duiken hier een goed passend pak voor te gebruiken en eventueel een extra neopreen vestje en neopreen sokken te dragen. De voorkeur geven wij aan een droogpak: het grote voordeel is dat je warm het pak en het water in gaat en geen koud water op je lichaam krijgt. Op deze manier ben je na de duik ook sneller opgewarmd.

Als je een andere vraag of algemene vraag hebt, voeg deze dan toe

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

duikkleding om koud en vervuild water buiten te houden

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Oct 23, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
...