0 votes
by (886k points)
De techniek om textiel te maken met behulp van water en zeep heet "vilten". Vilten is een ambachtelijke techniek waarbij wol of andere vezels worden samengevoegd en gekrompen door warm water en zeep te gebruiken.

Vilten wordt meestal gedaan door lagen van wol of andere vezels op elkaar te leggen en deze te bevochtigen met water en zeep. Vervolgens wordt het materiaal gerold en gekneed, en onder druk gezet om de vezels te laten krimpen en zich aan elkaar te hechten. Na het vilten wordt het materiaal gewassen en gevormd tot het gewenste eindproduct, zoals kleding, tassen, hoeden of decoratieve objecten.

Vilten is een duurzame en milieuvriendelijke manier om textiel te maken, omdat het geen gebruik maakt van schadelijke chemicaliƫn of zware machines. Bovendien kan het resulterende materiaal zacht, warm en isolerend zijn, waardoor het geschikt is voor vele toepassingen. Vilten is een veelzijdige en creatieve ambachtelijke techniek die door velen wordt beoefend, zowel als hobby als professioneel.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Nat vilten is een creatieve techniek waarbij je losse plukken wol met elkaar verbindt met behulp van water en zeep en zo prachtige creaties kunt maken. Bijvoorbeeld dekens, kleedjes, sjaals, kleding, slofjes en zacht kinderspeelgoed.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Oct 23, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 24, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 23, 2022 by admin (886k points)
...