0 votes
by (886k points)

welk mannelijk hormoon is verantwoordelijk voor de baardgroei Welkom op de Q&A-website. Vandaag bieden we je een oplossing voor een nieuwe puzzel met ons, en hier is de oplossing exclusief op onze prachtige website die gespecialiseerd is in het oplossen en beantwoorden van moeilijke spellen.

Er wordt vaak gezegd dat de genetica het laatste woord heeft als het gaat om baardgroei. Daarom ontwikkelen sommige mannen een luxueuze, dikke baard, terwijl anderen worstelen met een vlekkerige baard of helemaal geen baard.

De waarheid is dat de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de baardgroei testosteron en dihydrotestosteron (DHT) zijn.

Terwijl testosteron verantwoordelijk is voor de priming van de haarfollikels, bevordert DHT de lineaire groei van het gezichtshaar.

Eenvoudige logica houdt in dat mannen met hogere niveaus van testosteron en DHT aanzienlijk meer gezichtshaargroei kunnen zien dan mannen met lagere niveaus van deze hormonen.

Het bestaan van testosteron en DHT betekent niet dat je automatisch een dikke baard krijgt.

Als je haarfollikels gevoeliger zijn voor deze hormonen, zal je baard zich waarschijnlijk eerder ontwikkelen.

Gevoeligheid voor testosteron en DHT kan echter de mannelijke kaalheid versnellen.
Testosteron en baardgroei
Dit betekent dat een sterke, gezonde baard vaak hand in hand gaat met het eerder verliezen van je hoofdhaar, maar dit is niet voor elke man de regel.

Een lager testosterongehalte betekent niet noodzakelijkerwijs dat je baard altijd vlekkerig is of dat je hem helemaal niet kunt laten groeien. Het betekent gewoon dat je baard waarschijnlijk langzamer zal groeien.

Gelukkig zijn er manieren om je testosterongehalte te verhogen en daarmee je baard te laten groeien.

De wetenschap zegt dat er 3 fasen van de haargroeicyclus zijn: anagene, catagene en telogene.

Wanneer je je testosteronniveau verhoogt, worden de tweede en derde fase veel korter. Kortom, testosteron verbetert de groei van je baard.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Testosteron zorgt daarnaast voor de mannelijke kenmerken (bijvoorbeeld het hebben van borsthaar en een baard), spiergroei, potentie en het beïnvloedt tevens het libido; SHBG ( hormoon-bindend globuline) is het transporteiwit van bepaalde hormonen (o.a. testosteron) in het lichaam.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
...