0 votes
by (886k points)
wie wordt beschouwd als uitvinder van de stoomlocomotief

Welkom op de Q&A-website. Vandaag bieden we je een oplossing voor een nieuwe puzzel met ons, en hier is de oplossing exclusief op onze prachtige website die gespecialiseerd is in het oplossen en beantwoorden van moeilijke spellen.

George Stephenson (Wylam-on-Tyne (Newcastle-upon-Tyne), 9 juni 1781 — Chesterfield, 12 augustus 1848) is bekend als uitvinder van de eerste praktisch toepasbare locomotief.

Stephensons vader werkte als stoker bij een kolenmijn en George werd machinist in de mijn van Killingworth. Hij had veel belangstelling voor techniek en vooral in de stoommachine. Hij werd gepromoveerd tot onderhoudsmonteur en kreeg van de mijndirectie toestemming om met de stoommachine te ontvangen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De ontwikkeling van de spoorlijn wordt beschouwd als een van de belangrijkste katalysatoren van de industriële revolutie. De spoorweg is geëvolueerd van wat het toen was naar wat het nu is, door de betrokkenheid van veel mensen. Om de voordelen te waarderen die de spoorweg heeft gebracht voor veel mensen uit verschillende delen van de wereld, is het noodzakelijk om de persoon die het uitvond te erkennen.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
...