0 votes
by (886k points)

deze britse natuurkundige wordt beschouwd als uitvinder van het world wide web Hallo en welkom op onze eerste site bij het beantwoorden van de vragen die in je hoofd spelen en die individuen zoeken op internet, we zullen elke vraag beantwoorden die in je opkomt, onze vraag voor vandaag is:deze britse natuurkundige wordt beschouwd als uitvinder van het world wide web

Het antwoord op de vraag is "

Timothy John (Tim) Berners-Lee (Londen, 8 juni 1955) is samen met zijn toenmalig manager, de Belg Robert Cailliau, de bedenker en grondlegger van de technologie en verzameling afspraken die het world wide web of wereldwijde web (www) mogelijk maakten.

Als je een vraag of vraag hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder, en we zullen je meteen antwoorden

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Timothy John Berners-Lee, geboren op 8 juni 1955 in Londen, is een Britse computerwetenschapper, de belangrijkste uitvinder van het World Wide Web (WWW) aan het begin van de jaren negentig tijdens zijn werk bij CERN. In juli 2004 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II voor dit werk en zijn officiële naam werd Sir Timothy John Berners-Lee . Sinds 1994 is hij voorzitter van het World Wide Web Consortium (W3C), een organisatie die hij oprichtte. Hij is de Turingprijswinnaar 2016.

Tim Berners-Lee wordt in 1992 gezien als de uitvinder van HTML. Hij werd in zijn vroege dagen geholpen door de Belgische ingenieur en computerwetenschapper Robert Cailliau, die met name met hem tekende, in november 1990, een document dat nu de geschiedenis is ingegaan en begonnen "WorldWideWeb: Proposal project for a hyper.
0 votes
by (886k points)
Computerwetenschapper Sir Tim Berners-Lee is de uitvinder van het World Wide Web, het HTTP-protocol en HTML-opmaaktaal voor webpagina's, waarvoor hij de ideeën vanaf 1989 ontwikkelde bij CERN.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...