0 votes
by (886k points)
hoe heet het paard van sinterklaas

Welkom op de Q&A-website. Vandaag bieden we je een oplossing voor een nieuwe puzzel met ons, en hier is de oplossing exclusief op onze prachtige website die gespecialiseerd is in het oplossen en beantwoorden van moeilijke spellen.

In 2019 werd bekend dat Amerigo met pensioen is gegaan. Het nieuwe paard kreeg de naam Ozosnel. Dit paard bleek echter geen schimmel, maar een zwart paard. In de beginperiode (ook tijdens de landelijke intocht) was Ozosnel echter nog wel wit, doordat Paardenpiet hem aanvankelijk nog wit schilderde. Doordat deze verf niet waterbestendig was, verzon de Paardenpiet dat Ozosnel koudwatervrees had. Dit was ook de reden waarom Sinterklaas niet per boot aankwam, maar per stoomtrein. Omdat een zwart paard in het donker niet goed te zien is voor de pieten werd Ozosnel door Sinterklaas zelf weer wit gemaakt, nu met zijn eigen baardenwit, dat wel watervast is.

De naam van Ozosnel komt voort uit het Sinterklaasliedje Hoor de wind waait door de bomen. In dat liedje komt de volgende tekst voor: “Ja, hij rijdt in donk're nachten, Op zijn paardje, o zo snel.” En daaruit is de naam Ozosnel voort gekomen

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

hoe heet het paard van sinterklaas

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Nov 25, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Nov 20, 2022 by admin (886k points)
...