0 votes
by (886k points)

wat is passief agressief We zijn verheugd om u de antwoorden op nuttige vragen hier op onze site te geven, die altijd proberen u tevreden te stellen. wat is passief agressief

U bent van harte welkom, omdat wij u graag het antwoord op de vraag geven

Het juiste antwoord is: Passief-agressieve persoonlijkheidsstoornis, ook wel passieve persoonlijkheidsstoornis genoemd, wordt gekenmerkt door uitstelgedrag, verborgen obstructie, incompetentie en koppigheid. Deze term of naam wordt niet meer gebruikt in de huidige versie van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, en is niet langer een van de 10 specifieke persoonlijkheidsstoornissen die in de handleiding zijn opgenomen. De vorige editie, Vierde Revisie (DSM-IV) beschrijft passief-agressieve persoonlijkheidsstoornis als een voorgestelde stoornis die "een algemeen patroon van negatieve attitudes en verkapte weerstand tegen gewenste prestaties" in verschillende omgevingen omvat.

Passief-agressief gedrag is een verplicht symptoom van een passief-agressieve persoonlijkheidsstoornis. Mensen met een passief-agressieve persoonlijkheidsstoornis worden gekenmerkt door uitstelgedrag, verborgen obstructie, incompetentie en koppigheid.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Diagnostische en statistische handleiding

Het gebruik van dit label werd grotendeels verlaten met de publicatie van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (5e ed.). De gids zal worden gebruikt als gelijkwaardig aan de diagnostische aanduiding "andere gespecificeerde persoonlijkheidsstoornis en niet-gespecificeerde persoonlijkheidsstoornis", aangezien een persoon kan voldoen aan de algemene diagnostische criteria voor een persoonlijkheidsstoornis, maar niet aan de op kenmerken gebaseerde diagnostische criteria voor een van de specifieke persoonlijkheidsstoornissen. aandoeningen.

Negatief-agressieve persoonlijkheidsstoornis was opgenomen in As II in DSM-III, maar werd in DSM-IV verplaatst naar Bijlage B ('sets van criteria en assen beschikbaar voor verder onderzoek') vanwege controverse en de noodzaak van verder onderzoek naar hoe classificeert gedrag in toekomstige edities. Volgens de DSM-IV zijn mensen met PAD vaak "duidelijk inconsistent, weifelend tussen actie en tegengestelde actie en vaak een wispelturige benadering die teleurstelling en eindeloos gekibbel met anderen veroorzaakt". Een van de kenmerken van deze mensen is "het intense conflict tussen afhankelijkheid van anderen en het verlangen naar eigenwaarde, en ondanks hun uiterlijke arrogantie is hun zelfvertrouwen vaak erg wankel en anderen behandelen hen met vijandigheid en negativiteit." Deze diagnose wordt niet overwogen als het gedrag optreedt tijdens een depressieve episode of als het kan worden toegeschreven aan een gedeeltelijke depressie.

De tiende herziening van de internationale classificatie van ziekten

De 10e herziening van de WHO International Classification of Diseases omvat passief-agressieve persoonlijkheidsstoornis onder "andere gespecificeerde persoonlijkheidsstoornissen" (beschrijving: "een persoonlijkheidsstoornis die niet overeenkomt met een van de gespecificeerde items F60.0-F60.7") en de code F60 .8 wordt gebruikt voor dit item.

Voor deze psychiatrische diagnose moet de casus voldoen aan de algemene criteria voor een persoonlijkheidsstoornis zoals genoemd onder F60 in de Klinische Beschrijvingen en Diagnostische Richtlijnen.

De algemene criteria voor het diagnosticeren van een persoonlijkheidsstoornis zijn onder meer duidelijk tegenstrijdige gedragingen en attitudes (inclusief domeinen van functioneren zoals affectie, het vermogen om emoties en gevoelens waar te nemen, inclusief manieren van waarnemen en denken, impulsbeheersing, opwinding en stijl van communiceren met anderen), de persistentie van pathologisch gedrag gedurende lange tijd en niet beperkt tot pathologische periode, de stoornis leidt tot persoonlijk leed, het abnormale gedragspatroon is alomtegenwoordig en moeilijk duidelijk aan te passen, en de persoonlijkheidsstoornis treedt op tijdens de kindertijd of adolescentie en houdt aan tot in de volwassenheid.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 13, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 6, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
...