0 votes
by (886k points)

wat is lupus Hallo en welkom op onze eerste site bij het beantwoorden van de vragen die in je hoofd spelen en die individuen zoeken op internet, we zullen elke vraag beantwoorden die in je opkomt, onze vraag voor vandaag is: wat is lupus 

Het antwoord op de vraag is "

SLE staat voor systemische lupus erythematodes. SLE is een auto-immuunziekte. Bij een auto-immuunziekte maakt het lichaam ontstekingseiwitten aan, die schade aan weefsels en organen kunnen veroorzaken. SLE wordt gekenmerkt door periodes van weinig tot geen ziekteactiviteit, afgewisseld met periodes van actieve ziekte. Tijdens deze opvlammingen kunnen in principe alle weefsels en organen ontstoken raken. In de meeste gevallen zijn er ontstekingen te vinden in de huid, de gewrichten, de slijmvliezen en de nieren.

Als je een vraag of vraag hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder, en we zullen je meteen antwoorden

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Symptomenuitklapper, klik om te openen

In principe kunnen alle weefsels en organen ontstoken raken. In de meeste gevallen is ontsteking te vinden in de huid, de gewrichten, de slijmvliezen en de nieren.

Oorzakenuitklapper, klik om te openen

De ontstaanswijze van SLE is nog niet helemaal opgehelderd. Een deel van de verklaring van het ontstaan van SLE ligt besloten in de manier waarop het lichaam oude (delen van) cellen opruimt. In de gezonde situatie vindt dit opruimen plaats zonder dat het afweersysteem geprikkeld wordt. Bij mensen met SLE is er iets veranderd in het opruimmechanisme, waardoor het afweersysteem geactiveerd wordt en ontstekingseiwitten gaat produceren die gericht zijn tegen lichaamseigen materiaal. 

Onderzoek en diagnoseuitklapper, klik om te openen

Om te zien of u SLE heeft, doet de arts een aantal onderzoeken. Allereerst worden al uw klachten in een gesprek op een rij gezet. Vervolgens verricht de arts een lichamelijk onderzoek, waarbij vooral gekeken wordt naar de huid en de gewrichten, en waarbij de longen en het hart beluisterd worde. Ook wordt er naar de buikorganen en lymfeklieren gevoeld.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 13, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 6, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 6, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
...