0 votes
by (886k points)
edited by

hoe wordt voetbal in de verenigde staten genoemd  Hallo en welkom op onze eerste site bij het beantwoorden van de vragen die in je hoofd spelen en die individuen zoeken op internet, we zullen elke vraag beantwoorden die in je opkomt, onze vraag voor vandaag is: hoe wordt voetbal in de verenigde staten genoemd

Het antwoord op de vraag is "

American football is een competitieve teamsport. In de Verenigde Staten en Canada gebruikt men de term football en in andere delen van de wereld wordt de sport ook wel gridiron football genoemd. In bepaalde community's wordt de sport ook wel - gekscherend - "Hand-Egg" genoemd. Het Canadian football heeft iets afwijkende spelregels. Het doel van het spel is om punten te scoren door de bal in de end zone van de tegenstander te brengen. Punten kunnen gescoord worden door de bal over de doellijn van de end zone te dragen, door de bal te gooien naar een medespeler in de end zone (beide resulterend in een touchdown), of door middel van een fieldgoal, waarin de bal tussen de doelpalen achterin in de end zone getrapt wordt. Ook kan er gescoord worden door middel van de relatief zeldzame safety, die behaald wordt door een aanvallende speler neer te halen in zijn eigen end zone. De winnaar is het team met de meest gescoorde punten.

Als je een vraag of vraag hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder, en we zullen je meteen antwoorden

5 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Omdat daar 'football' verwijst naar een vorm van wat wij 'rugby' noemden… 'Soccer' is afgeleid van het woord 'association' maar dit is toch al in Engeland gebeurd: Charles Wredford Brown wordt genoemd als de uitvinder van dit neologisme.

Omdat spelers van rugby ruggers werden genoemd, ontstond de gewoonte om naar voetbal te verwijzen als soccer.

0 votes
by (886k points)

American football is een competitieve teamsport. In de Verenigde Staten en Canada gebruikt men de term football en in andere delen van de wereld wordt de sport ook wel gridiron football genoemd.
0 votes
by (886k points)

Waarom wordt voetbal overal voetbal genoemd, behalve in Amerika, waar het Soccer heet? Alle gerelateerde (31).
0 votes
by (886k points)

hoe wordt voetbal in de verenigde staten genoemd

0 votes
by (886k points)
De sport is erg belangrijk in de cultuur van de Verenigde Staten van Amerika. De vier meest populaire teamsporten zijn: American football, honkbal, basketbal en ijshockey. De belangrijkste competities van deze sporten, de National Football League (NFL), de Major League of Baseball (MLB), de National Basketball Association (NBA) en de National Hockey League (NHL), genieten van enorm veel media-aandacht en worden beschouwd als de competities bij uitstek in de wereld. Elk van deze competities heeft teams die in Canada spelen, naast de NFL, en alle vier behoren tot de meest lucratieve sportcompetities ter wereld. Het voetbal (zoals het in Europa wordt genoemd) is in de VS minder populair dan in veel andere landen, heeft ook een brede deelname onder fans, vooral onder jongeren en vrouwen.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
...