0 votes
by (886k points)

hoe heet het hoogste gerechtshof van de verenigde staten , Het hoogste gerechtshof van de Verenigde Staten heet het "Supreme Court of the United States" (SCOTUS). Het is de hoogste federale rechtbank van de Verenigde Staten en is gevestigd in Washington D.C. Het Supreme Court heeft de taak om de grondwettigheid van wetten en besluiten te toetsen en heeft daarmee een belangrijke rol in de Amerikaanse rechtspraak en politiek. Het hof bestaat uit negen rechters, die door de president van de Verenigde Staten worden benoemd en door de Senaat worden bekrachtigd.. hoe heet het hoogste gerechtshof van de verenigde staten

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten (Engels: Supreme Court of the United States, afgekort tot SCOTUS) is het hoogste federale gerechtshof in het rechtssysteem van de Verenigde Staten, gevestigd in de hoofdstad Washington D.C. Bovendien kent iedere Amerikaanse staat zijn eigen hooggerechtshof (supreme court).

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Het hoogste gerechtshof van de Verenigde Staten heet het "Supreme Court of the United States" (SCOTUS). Het is de hoogste federale rechtbank van de Verenigde Staten en is gevestigd in Washington D.C. Het Supreme Court heeft de taak om de grondwettigheid van wetten en besluiten te toetsen en heeft daarmee een belangrijke rol in de Amerikaanse rechtspraak en politiek. Het hof bestaat uit negen rechters, die door de president van de Verenigde Staten worden benoemd en door de Senaat worden bekrachtigd.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
5 answers
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
...