0 votes
by (886k points)

wie ontwikkelde en gepatenteerde het cilinderslot in zijn huidige vorm Welkom op onze bescheiden website op deze mooie dag, om uw vragen te beantwoorden die u zoekt in de beroemde zoekmachines, waar we vandaag om vroegen is (wie ontwikkelde en gepatenteerde het cilinderslot in zijn huidige vorm)

Het antwoord op deze vraag luidt:

De Amerikaanse uitvinder Linus Yale patenteerde in 1844 het eerste stiftcilinderslot, dat er wel nog wat anders uitzag dan de huidige sloten.  Zijn zoon Linus jr. verbeterde zijn vaders uitvinding en in 1861 maakte hij een stiftcilinderslot dat vrijwel hetzelfde werkte als de hedendaagse cilindersloten. De essentiële elementen van het verbeterde slot van Linus jr. waren reeds aanwezig in het ontwerp van zijn vader: de opdeling van de stiften in twee delen, de veren, twee cilinders, waarvan één kon draaien, en een sleutel zonder de typische baard zoals die van het klavierslot. Het geniale van zijn verbetering was de logische plaatsing van de stiften op één rij achter elkaar en in lijn met de sleutel. Hij bracht hiermee het slot naar de moderne tijd. Het Egyptische slot en dat van Linus jr. behoren beiden tot de cilindersloten, maar de Egyptische sloten kenden de essentiële verbetering die Linus jr. aanbracht nog niet. In de Egyptische sloten lagen de stiften niet op één rij, maar waren verdeeld zoals de haren van een tandenborstel

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
 Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan 
  Hendrik Haan 
0 votes
by (886k points)

 Een klavierslot heeft maximaal enkele honderden combinatiemogelijkheden, terwijl een cilinderslot wel tot een miljoen verschillende combinatiemogelijkheden heeft.

0 votes
by (886k points)
 
  Lips?  
  Vergeet 2 
  Yale 
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
3 answers
0 votes
2 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...