0 votes
by (886k points)

journalist hugo camps Welkom op onze bescheiden website op deze mooie dag, om uw vragen te beantwoorden die u zoekt in de beroemde zoekmachines, waar we vandaag om vroegen is (journalist hugo camps)

Het antwoord op deze vraag luidt:

Hugo Camps (Molenstede, 12 mei 1943 – Knokke, 29 oktober 2022) was een Belgisch journalist, columnist en schrijver. Hij publiceerde in zowel Belgische als Nederlandse tijdschriften en schreef verschillende boeken over met name voetbal en wielrennen. Hij was meer dan vijfendertig jaar verbonden aan Elsevier Weekblad, waarvoor hij wekelijks een interview schreef en tot zijn overlijden een column over sport.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
Na zijn studie filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven werkte hij als (oorlogs)verslaggever in Vietnam, Chili, waar hij de staatsgreep van 1973 versloeg en het Midden-Oosten. Daarna werd hij hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Halverwege de jaren 90 maakte Camps voor de VRT sportportretten, in 1996 volgde een serie sportinterviews voor Teleac onder de naam "Enkel Spel".

Sinds 1986 werkte hij voor het opinieweekblad Elsevier. Hij maakte interviews met Nederlandse, Franse en Belgische topsporters, politici, chef-koks, columnisten, hoofdredacteuren, schrijvers, entertainers, toneelspelers, zangers, ondernemers en acteurs.

Ook publiceerde het NRC Handelsblad 26 jaar lang (1993-2019) sportcolumns van hem.  Hij zette de column daarna voort (tot zijn overlijden) in Elsevier Weekblad. Daarnaast schreef Camps columns voor De Morgen, P-Magazine en De Toestand.

Camps verscheen regelmatig op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Zo was hij één van de vaste gasten in het Nederlandse sportprogramma Sport aan Tafel en ook in de beginjaren van het voetbalpraatprogramma Voetbal Insite maakte Camps regelmatig zijn opwachting.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Oct 23, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 12, 2022 by admin (886k points)
...