0 votes
by (886k points)

De nationaliteit van Hugo Claus was Belgisch. Hij werd geboren in Brugge, België, op 5 april 1929 en overleed in Antwerpen, België, op 19 maart 2008. Hij was een Vlaamse dichter, schrijver, kunstschilder en filmmaker.

Claus was een belangrijke figuur in de naoorlogse literatuur van het Nederlandse taalgebied. Hij was een van de Vijftigerjaren, een groep dichters en schrijvers die zich afzetten tegen de traditionalistische literatuur van die tijd. Claus experimenteerde met nieuwe vormen en thema's in zijn werk, en hij was een van de eersten die de Tweede Wereldoorlog behandelde in de Nederlandstalige literatuur.

Zijn bekendste werk is de roman Het verdriet van België (1983), die een satirische blik werpt op de Belgische geschiedenis en samenleving. Claus was een productieve auteur en hij schreef ook tal van andere romans, gedichtenbundels, toneelstukken, essays en films.

Hoewel Claus zich soms kritisch uitliet over België, was hij trots op zijn Belgische nationaliteit. Hij zei ooit: "Ik druk erop dat ik een Belg ben, ik wil een lid zijn van die paria-nationaliteit, uitgelachen door de Fransen en minachtend bekeken door de Nederlanders."

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Jan 6 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 30, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 23, 2022 by nono (36.2k points)
...