0 votes
by (886k points)

Er waren veel beroemde Engelse zeevaarders in 1588, maar de meest opmerkelijke waren:

  • Sir Francis Drake was een van de meest gerespecteerde zeevaarders en ontdekkingsreizigers van zijn tijd. Hij was de tweede man die een circumnavigatie van de wereld voltooide, en hij leidde ook de Engelse vloot naar de overwinning tegen de Spaanse Armada in 1588.

  • Lord Horatio Nelson was een andere beroemde Engelse admiraal die diende tijdens de late 18e en vroege 19e eeuw. Hij staat vooral bekend om zijn overwinning op de Franse vloot in de Slag bij Trafalgar in 1805.

  • Sir John Hawkins was een koopman en zeevaarder die hielp bij de oprichting van de Royal Navy. Hij was ook de vader van Sir Francis Drake.

  • Sir Richard Grenville was een Engelse zeevaarder die vocht in de Slag om de Spaanse Armada. Hij staat bekend om zijn dappere gevecht tegen de overweldigende Spaanse vloot.

  • Martin Frobisher was een Engelse ontdekkingsreiziger die drie expedities leidde naar het noordpoolgebied op zoek naar de noordwestelijke doorgang.

Deze zeevaarders speelden allemaal een belangrijke rol in de geschiedenis van Engeland en hielpen het land een van de machtigste ter wereld te worden.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
...