0 votes
by (886k points)

De Griekse godin die vooral door barende vrouwen werd aangeroepen was Eileithyia.

Eileithyia was de godin van de bevalling, en ze hielp vrouwen tijdens de bevalling om de pijn te verlichten en een veilige bevalling te garanderen. Ze werd vaak afgebeeld als een jonge vrouw met een fakkel in haar hand, die symbool stond voor het licht dat ze bracht in de donkere uren van de bevalling.

Vrouwen die zwanger waren, offerden vaak aan Eileithyia om haar hulp te vragen. Ze brachten offers in de vorm van bloemen, voedsel en kaarsen. Ze baden ook tot haar en zongen liederen om haar te eren.

Eileithyia was niet de enige Griekse godin die geassocieerd werd met de bevalling. Artemis, de godin van de jacht, was ook een beschermster van vrouwen en hielp hen tijdens de bevalling. Hera, de koningin van de goden, was ook betrokken bij de bevalling en hielp vrouwen om vruchtbaar te worden.

Echter, Eileithyia was de godin die het meest specifiek geassocieerd werd met de bevalling en ze was de godin die door barende vrouwen het meest werd aangeroepen.

HECATE

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Vandaar dat ze dikwijls met Artemis werd aangeroepen en dat de afzonderlijke godin Eileithyia, die in latere tijd in het bijzonder de barende vrouwen tot hulp was, even goed een deel van haar wezen voorstelde, als van dat van Artemis.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Mar 2 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...