0 votes
by (886k points)

De noordwand van de Eiger, een 3979 meter hoge berg in de Zwitserse Alpen, wordt beschouwd als de gevaarlijkste klimroute van Europa.

Deze steile wand heeft de bijnaam "Moordwand" vanwege de vele klimmers die tijdens hun beklimming om het leven zijn gekomen. De combinatie van technische moeilijkheden, vallende rotsblokken en lawinegevaar maakt deze route extreem gevaarlijk.

Er zijn meer dan 60 klimmers die de beklimming van de Eiger noordwand niet overleefd hebben. De eerste beklimming in 1938 was een zware beproeving die 4 dagen duurde. Sindsdien is de route beklommen door duizenden klimmers, maar het gevaar is nooit helemaal verdwenen.

Eiger 

De Eiger noordwand is een geliefde uitdaging voor ervaren klimmers, maar het is belangrijk om te beseffen dat de risico's groot zijn. Klimmen op deze wand vereist een hoge mate van technische vaardigheid, ervaring en een goede voorbereiding.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De Eiger is weliswaar geen vierduizender, zoals de nabijgelegen Jungfrau en Mönch, maar hij geldt wel als de moeilijkste om te beklimmen. Zijn steile noordwand is een klassieke uitdaging, die bekendstaat als de gevaarlijkste route van Europa.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 9 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 9 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...