0 votes
by (886k points)

De animatiefilm uit 2017 over de Dag van de Doden is Coco. De film is geproduceerd door Pixar Animation Studios en uitgebracht door Walt Disney Pictures. Het thema van de film is het Mexicaanse feest Dag van de Doden.

Het verhaal gaat over Miguel, een 12-jarige jongen die in Mexico woont en droomt van een muzikant worden. Ondanks het verbod van zijn familie op muziek, betreedt Miguel op de Dag van de Doden het Land van de Doden, waar hij contact maakt met zijn overleden familieleden. . Onderweg leert Miguel de waarheid over zijn familiegeschiedenis en het belang van zijn nalatenschap.

Coco werd alom geprezen om zijn animatie, muziek en verhaal. De film won twee Academy Awards, waaronder die voor beste animatiefilm en beste originele nummer voor "Remember Me". Het was ook een commercieel succes, met een brutowinst van meer dan $ 800 miljoen aan de kassa.

Hier zijn enkele andere details over Coco:

  • De film werd geregisseerd door Lee Unkrich en Adrian Molina.
  • De originele stemmencast omvat Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt, Alanna Ubach en Edward James Olmos.
  • De film werd genomineerd voor twee Golden Globe Awards, waaronder die voor beste animatiefilm en beste originele nummer.
  • De film won de BAFTA Award voor beste animatiefilm.
  • Coco werd geselecteerd voor bewaring in de National Film Registry van de Library of Congress in 2020, het jaar van zijn release, vanwege zijn "culturele, historische of esthetische betekenis".

Als je een film zoekt om te kijken die zowel hartverwarmend als grappig is, dan is Coco zeker het bekijken waard.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Coco is een stereoscopische digitale animatiefilm uit 2017, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. De film heeft als thema het Mexicaanse feest Dag van de Doden.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
...