0 votes
by (886k points)

De meest populaire animatiefilm over de Dag van de Doden is Coco. De film werd uitgebracht in 2017 door Pixar Animation Studios en vertelt het verhaal van Miguel, een 12-jarige jongen die op magische wijze in het Land van de Doden terechtkomt tijdens de Dag van de Doden. . Daar ontmoet hij zijn overleden familieleden en leert hij over het belang van familie en traditie.

De film werd geprezen om zijn animatie, muziek en verhaal, en won twee Academy Awards, waaronder die voor beste animatiefilm. Het is ook een commercieel succes geworden, met een wereldwijde brutowinst van meer dan $ 800 miljoen.

Andere animatiefilms over de Dag van de Doden zijn onder meer:

  • The Book of Life (2014): Een kleurrijke en muzikale film die het verhaal vertelt van Manolo, een jonge man die moet kiezen tussen zijn ware liefde en zijn familie's verwachtingen.

  • La Leyenda de la Nahuala (2007): Een Mexicaanse animatiefilm die het verhaal vertelt van drie dappere kinderen die het opnemen tegen een kwaadaardige geest.

  • Dia de Muertos (2019): Een stop-motion animatiefilm die de reis volgt van twee zussen die proberen hun overleden grootvader te vinden.

Deze films zijn allemaal een geweldige manier om meer te leren over de Dag van de Doden en geniet van het prachtige animatiewerk.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Coco is een stereoscopische digitale animatiefilm uit 2017, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. De film heeft als thema het Mexicaanse feest Dag van de Doden.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 25 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...