0 votes
by (886k points)

Eric Idle is de achternaam van het Monty Python-lid.

Hij is een Engelse acteur, komiek, schrijver, zanger en componist. Hij is vooral bekend om zijn werk aan de sketchcomedyserie Monty Python's Flying Circus , evenals de films die volgden, waaronder Monty Python and the Holy Grail, Life of Brian en The Meaning of Life.

Idle werd geboren in 1943 in South Shields, Engeland. Hij studeerde aan de Universiteit van Cambridge, waar hij lid werd van de Footlights Revue. Na zijn afstuderen werkte hij als schrijver voor de BBC-radioprogramma's The

Dood parodieën op bekende persoonlijkheden, waaronder John Cleese, Michael Palin, Terry Jones en Graham Chapman.

Idle was ook een van de belangrijkste schrijvers van Monty Python and the Holy Grail, Life of Brian en The Betekenis van het leven. Hij regisseerde ook de film The Rutles, een mockumentary over een fictieve Beatles-achtige band.

Naast zijn werk met Monty Python, heeft Idle ook een succesvolle solocarrière gehad. Hij heeft heeft twee albums uitgebracht, een komische roman genaamd "The Road to Mars" en een autobiografie genaamd "Always Look on the Bright Side of Life".

Idle met 4 letters 

Idle is een veelzijdige en getalenteerde artiest die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan Britse komedie. Hij wordt beschouwd als een van de grappigste en meest invloedrijke mensen ter wereld.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Feb 4 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Apr 6 by admin (886k points)
...