0 votes
by (886k points)

De presentator die jarenlang per seconde 12 letters presenteerde was Henk Mouwe. Hij was de vaste presentator van het NOS Journaal van 1981 tot 2001. Mouwe was bekend om zijn kalme en heldere presentatiestijl, en zijn talent om ingewikkelde nieuwsberichten op een heldere manier te presenteren.

De 12 letters per seconde was een bewuste keuze van Mouwe. Hij wilde dat het NOS Journaal goed te begrijpen was voor iedereen, ook voor mensen met een leesbeperking. Door langzaam te praten en duidelijk te articuleren, zorgde hij ervoor dat iedereen de nieuwsberichten kon volgen.

Kees Driehuis

Mouwe's presentatiestijl werd al snel een handelsmerk van het NOS Journaal. Kijkers wisten wat ze konden verwachten: een kalme, betrouwbare presentator die de nieuwsberichten op een heldere en beknopte manier presenteerde.

In 2001 stopte Mouwe met de presentatie van het NOS Journaal. Hij werd opgevolgd door Philip Freriks.

Naast zijn werk als presentator was Mouwe ook actief als journalist en schrijver. Hij schreef diverse boeken over journalistiek en de Nederlandse samenleving.

Henk Mouwe overleed in 2021 op 81-jarige leeftijd.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De quiz werd bedacht door Ellen Blazer en werd van oktober 1971 tot december 1981 gepresenteerd door Joop Koopman. Sommige vragen werden ingeleid door een animatie. Deze animaties werden vervaardigd door studenten van de Rietveldacademie.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Feb 25 by admin (886k points)
...